Welk padel racket past bij mij?

Als je pas net bent begonnen met het spelen van padel, kan het lastig zijn om te weten wat voor racket je moet kiezen. Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken.

Ten eerste is het belangrijk om jezelf af te vragen wat voor speler je bent en wat je speelniveau is. 

Ben je nieuw in de sport? Dan is het verstandig om een racket te kiezen dat niet te zwaar is. Padel rackets wegen gemiddeld tussen de 330 en 385 gram. Rackets onder de 365 gram worden gedefineerd als 'lichte rackets'. Rackets boven de 370 gram worden gedefineerd als 'zware rackets'. Een racket met een lichter gewicht is vaak makkelijker in gebruik en geeft je meer controle over je slagen. Heb je last van een blessure, bijvoorbeeld een tennis elleboog? Kies dan voor een lichter racket, dit is minder belastend. Een racket met een zwaarder gewicht zorgt voor meer kracht in je slagen, maar het kan moeilijker zijn in gebruik. Daarom is een zwaarder racket meer geschikt voor gevorderden.

Ook is er verschil in de vorm van rackets. Doorgaans zijn er drie verschillende vormen: rond, druppelvormig en diamantvormig.

Rond, Druppelvormig en Diamantvormig Padel racket. Balanspunt | Astra Padel



Een rond racket is een heel veelzijdig racket. Het balanspunt van dit racket bevindt zich meestal onderin. Dit racket is veelal geschikt voor beginners. Maar ook voor gevorderden en competitiespelers. Deze racketvorm staat vooral bekend om de controle. Een rond racket is gemakkelijk in gebruik, het biedt een goede controle, precisie en snelheid. De sweet spot is in het midden, waardoor het makkelijker te gebruiken is. Een rond racket is uiterst geschikt voor spelers die een verdedigende positie aannemen in het spel, en willen reageren op de bal.

Een druppelvormig racket is zeer geschikt voor spelers die een verdedigende positie en een aanvallende positie in het spel afwisselen. Het balanspunt van dit racket bevindt zich meestal in het midden. Dit racket 
combineert de kenmerken van de ronde en diamantvormige rackets. Het levert een goede mix tussen power en controle en is geschikt voor gemiddelde spelers. 

Een diamantvormig racket heeft vaak een hoog balanspunt. Deze racketvorm geeft de meeste power en snelheid aan de bal maar heeft een mindere controle. Dit racket is vaak niet geschikt voor beginners omdat het iets lastiger is in gebruik. Een goede techniek is belangrijk om controle over de bal te krijgen. De sweet spot van een diamantvormig racket ligt dicht tegen de buitenrand.

Mocht je vragen hebben of wil je advies over welk racket het beste bij jou past? Stuur ons een mailtje en dan helpen wij je graag!