Wat is padel?

Padel is een racket- en balsport dat gespeeld wordt met vier personen, het kan zowel buiten als binnen worden gespeeld. Het is een sociale sport en toegankelijk voor iedereen. Padel is een sport waarbij strategie de belangrijkste vaardigheid is in plaats van sporten zoals tennis, waarbij meer focus op kracht en een goede service vereist is. Dit maakt het een betere optie voor mannen, vrouwen en jongeren om samen te strijden. 

Padel court

Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en wordt omringd door drie meter hoge wanden bestaande uit glas en metaal. In tegenstelling tot tennis zijn de wanden bij padel ook onderdeel van het spel. Slagen worden gespeeld voor of nadat de bal tegen de omringende glazen wanden stuitert, waardoor een unieke dimensie aan de sport wordt toegevoegd ten opzichte van conventioneel tennis.

Padel Racket

De rackets die gebruikt worden hebben geen snaren en zijn kleiner dan een tennis racket, waardoor de rackets voor iedereen gemakkelijk te hanteren zijn.

Klik op de volgende link om door onze rackets te bladeren: onze rackets

History of Padel

Padel is uitgevonden in 1969 door Enrique Corcuera. Omdat hij niet genoeg plek had voor een tennisveld in zijn tuin, vond hij een nieuwe sport uit met een kleiner speelveld, zo ontstond de sport padel. 
Wil je meer weten over hoe padel precies is ontstaan? Lees de blogpost: De geschiedenis van padel